Imam fantastičan recept za kiflice sa pekmezom...one što se tope u ustima a svaki put budu sve bolje, nema šanse da ne uspeju...
Pošto ja ne mogu a da ne isprobam i drugu varijantu, od kiflica sam blagooom transformacijom dobila:
Lako...
Originalan recept:
šolja mleka+kašikica šećera+kocka kvasca=da se diže
u činiju sa brašnom umešati kašiku (puunu) masti+dve kašikice šećera+dva žumanceta
sve to dobro izraditi (brašna po potrebi) u činiji a zatim i malo na radnoj površini, podeliti u 6-8 obgica u zavisnosti da li želite veće ili manje kiflice i ostaviti 10-tak minuta; svaku obgicu razvaljati u krug debljine oko 0,5 cm, krug podeliti na 6 delova, stavljati malo pekmeza i zavijati kiflice; ostaviti ih još malo u plehu da rastu; kod pečenja je bitno da ne treba da potamne (jer će se okoreti); nakon pečenja uvaljati u prah šećer...
Pravila ih n-puta, nijednom nisam upela da ih fotografišem...
Danas sam iz originalnog recepta izbacila one dve kašikice šećera a ubacila kašiku soli; dva preostala belanceta sam ulupala i pomešala sa sitnim sirom (pola kg) i dodala kiselo mleko i tri cela jajeta. Oduševljena rezultatom!
Нема коментара:
Постави коментар