14. 8. 2012.

Bakin kolač, vafli, galete, keksi na "tuč"...


A ja se uvek setim reklame


Ne sećam se ukusa tog kolača (verovatno smo ga kupili samo jednom da zadovoljimo radoznalost).

Domaće je domaće...
Postoji mogo recepata, ja ih imam dva-sa "mašću" i sa margarinom. Sa masti je suvlji i lomljiviji dok je sa margarinom mekši ali volim obe varijante pa kako kad napravim. Danas sam probala malo drugačiju varijantu i mmmmmnjam, zadovoljna sam (a i deca što je najbitnije).


Potrebno je:
pola margarina (malo ga otopiti) mikserom mutiti sa 
120 gr šećera, 
2 jaja, 1 vanilin šećer, 
jedna veća ili dve manje (krupnije) rendane jabuke, 
cimet po ukusu.
 U posebnoj posudi izmešati 150 gr brašna sa pola praška za pecivo i dodati u smesu. Dodavati naizmenice 2 dl mleka i još brašna toliko da ne bude bistro (tečno) a da ne bude ni mnogo gusto. Gušće nego za palačinke, taman da samo klizne iz poslužaonice na pekač. 
Ova količina je dovoljna za 8-9 tura...

post signature

Нема коментара: